Eerste Repair Café Gemonde succesvol!

handenGemonde, 31 maart 2016 – Gisteren organiseerde Dorpstafel Gemonde samen met Repair Café Sint-Michielsgestel het eerste Repair Café in ons dorp.  

Van 10 tot 12 uur stonden er vier reparatiedeskundigen uit Sint-Michielsgestel en een uit Gemonde klaar in Dorpshuis De Kei om allerhande reparaties uit te voeren. Marieke en Hennie van Repair Café Gestel hadden hun naaimachine meegenomen en repareerden onder andere een tas waarvan de rits los zat en een broek met een losgeraakte broekzak. Marieke vertelt dat ze het dankbaar werk vindt. Roos kwam een aantal kledingstukken laten inkorten. Door haar gevorderde leeftijd kan zij zelf de naaimachine niet meer bedienen. Ze is erg tevreden met het resultaat. De allerjongste bezoeker van het Repair Café was Teun van 2 jaar. Hij kwam zijn speelgoedtrein laten repareren. David van Repair Café Gemonde kan naar eigen zeggen alles maken zolang het mankement niet met elektriciteit te maken heeft. Hij repareerde een kapotte ketting en gaf de eigenaar tevens advies over hoe hij de ketting zelf kan maken als die nog eens zou breken. De huisregels van het Repair Café zijn ter plekke beschikbaar. Er staat onder andere in vermeld dat er geen garantie op de reparaties wordt gegeven en dat een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld. Vandaag werd er zelfs een bijdrage betaald voor iets dat niet gerepareerd kon worden, gewoon voor de moeite en ter ondersteuning van het initiatief. In totaal werden er 9 items ter reparatie aangeboden en er waren 14 bezoekers, ook voor de Dorpstafel die tegelijkertijd plaatsvond. De bezoekers zijn blij met het initiatief en de vrijwilligers die het geheel organiseerden zijn tevreden over de opkomst en de resultaten van het eerste Repair Café in Gemonde.

Data Repair Café Gemonde: woensdag 18 mei en 29 juni: van 10 tot 12 uur bij de Dorpstafel in Gemonde, locatie De Kei, Sint Lambertusweg 101. Vrijwilligers gevraagd

Ben jij handig met naald en draad? Vind je het leuk om elektrische apparaten na te kijken of fietsen te repareren? En kun je één keer in de zes weken, twee uurtjes jouw kennis en kunde ter beschikking stellen? Meld je dan aan als vrijwilliger! Dit kan bij de Dorpstafel (iedere woensdag van 10:00 – 12:00 uur in de Kei), of via info@dorpstafelgemonde.nl.

Interesse? Heeft het Repair Café jouw interesse gewekt? Wil je meehelpen met de Dorpstafel of heb je een vraag? Stuur een bericht naar: info@dorpstafelgemonde.nl of kijk op de website: www.dorpstafelgemonde.nl

repair cafe

Dit bericht werd geplaatst in gemonde, gemonde nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.