Burgemeester Pommer opent Dorpstafel Gemonde

DorpstafelGemondeHansSlegers

De initiatiefnemers van de Dorpstafel Gemonde te midden van burgemeester Pommer : Jos Geerts, Netty Dankers, Ad Dankers, Ad Bruynel, Bertine Vorstenbosch, Debbie van Brandwijk, Femke Loos (foto: Hans Slegers).

Gemonde, 2 maart 2016 – Onder veel belangstelling is de Dorpstafel Gemonde op 2 maart van start gegaan. Maar liefst 45 mensen kwamen naar dorpshuis de Kei, waar burgemeester Pommer van de gemeente Sint-Michielsgestel de dorpstafel officieel heeft geopend.

Dorpstafel Gemonde
Een van de vaste gezichten van de Dorpstafel, Bertine Vorstenbosch, stelt de initiatiefnemers voor en legt kort uit waar de Dorpstafel voor staat: “een echte tafel, waar aangeschoven kan worden voor een kop koffie, om je verhaal te doen, om te luisteren, te vragen en te geven. Waar aanbod en vraag samen komen op het juiste moment en op een manier die past bij de situatie”, aldus Bertine.

Talenten
Burgemeester Pommer spreekt vol trots over de Dorpstafel Gemonde, naast Berlicum, nu al het tweede initiatief in de gemeente. Een mooi voorbeeld dat zo goed aansluit bij de behoefte in de maatschappij. “In elk mens schuilt een talent en het is de kunst deze talenten te benutten. Met de komst van de Dorpstafel, doe je een beroep op ieders unieke talent. Zo kunnen mensen elkaar met kleine dingen helpen, en dat is nou net waar het om draait.”

Dorpstafel Gemonde: elke woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur in ‘De Kei’ in Gemonde of online te vinden op http://www.dorpstafelgemonde.nl.

Repaircafé Gemonde
Op woensdag 30 maart komen vrijwilligers van het repaircafé uit Sint-Michielsgestel naar de Dorpstafel Gemonde. U kunt dan bij ons terecht voor kleine reparaties aan bijvoorbeeld fietsen, meubels, klokken, gereedschap of elektrische apparaten. Maar ook voor het verstel- en reparatiewerk aan kleding en andere artikelen van stof zoals bv kussens en tassen.

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers uit Gemonde die kunnen helpen met het bemensen van het repaircafé. Bent u handig en kunt u op 30 maart twee uurtjes vrijmaken om te helpen? Meld u dan aan bij de Dorpstafel: info@dorpstafelgemonde.nl

Dit bericht werd geplaatst in gemonde, gemonde nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.